palvelut

Perinteinen kiinalainen lääketiede
Voice massage
Kinesioteippaus

Perinteinen Kiinalainen Lääketiede

Perinteinen Kiinalainen Lääketiede (PKL) on nykyään länsimaissakin tunnustettu kokonaisvaltainen ja luonnonmukainen hoitomuoto, jonka juuret ulottuvat yli 4000 vuoden takaiseen Kiinaan. Hoitomenetelmiä ovat mm: akupunktio, kuppaus, hieronta, moxa ja ravitsemus.

Miten ihmisen hyvinvointia voidaan tarkastella?

PKL:n avulla pyritään ensisijaisesti terveyden ylläpitämiseen ei vain sairauden hoitoon. Kiinalaisessa lääketieteessä tutkitaan häiriötiloja erilaisten oireiden tai ilmentymien pohjalta. Ihmistä tarkastellaan iän, sairauksien, lääkityksen ja kunnon lisäksi mm: inspektoimalla (katselemalla), kyselemällä, kuuntelemalla sekä tunnustelemalla (palpoimalla). Tulee kuitenkin muistaa, ettei näkyvä häiriötila ole aina sairauden syy. Syy sairauteen voi olla elämäntavoissa, ravitsemuksessa, riittämättömässä levossa tai liikunnassa tai ympäristössä eli kaikki vaikuttaa kaikkeen. Täten myös hoidon valinta on yksilöllinen.

Mitä voidaan hoitaa?

PKL:stä apua erilaisiin akuutteihin tai kroonisiin sairauksiin, vaivoihin, tulehduksiin tai yleiseen hyvinvointiisi ennaltaehkäisevänä hoitona. WHO, maailman terveysjärjestö on laatinut yli 400 sairausnimekken listan mihin perinteisestä kiinalaisesta lääketieteestä on saatu tuloksekkaasti apua. Esimerkiksi:

 • erilaiset suolistovaivat: ummetus, löysä uloste, ärtynyt paskusuoli ja ruokahalu ongelmat
 • hormonaaliset vaivat sekä naisten että miesten
 • stressioireet: unettomuus, väsymys,ahdistus
 • päänsäryt, migreeni, huimaus, verenpaine ongelmat
 • hengitystieinfektiot, allergia, astma
 • tulehdukset kehossa mm. niveltulehdus, iskias, niska-hartia-selkäsäryt.

Voit lukea laajemmin Finnacun sivustolta Klikkaa tästä

Hoitokerrat?

Osa vaivoista voi hoitua jopa yhdelläkin kerralla, mutta krooniset tai isommat vaivat vaativat kuitenkin useamman hoitokerran ja/tai ylläpitohoidon.

Yleisesti voidaan todeta, että mitä pidempään vaiva on kestänyt, sitä pidempi hoitojakso tarvitaan. Hoitoja voi joutua ottamaan esimerkiksi useamman kerran sarjassa ja kroonisissa tapauksissa ensimmäisen tai ensimmäisten sarjojen jälkeen olisi suositeltavaa käydä säännöllisessä ylläpitävässä hoidossa, ehkä kuukauden tai kahden välein.

Kiinalainen lääketiede ei poissulje länsimaisen lääketieteen hoitoa, ja hoitoa voidaan antaa myös rinnakkain länsimaisen lääketieteen ohella. Kiinalaisella lääketieteellä voidaan hoitaa sellaisiakin vaivoja johon ei länsimaisella lääketieteellä ole välttämättä nimikettä. Tietyissä sairauksissa suositan ottamaan vain länsimaisen lääketieteen hoitoa.

Tervetuloa hoitamaan hyvinvointiasi myös ennaltaehkäisevästi.

Voicemassage & Purentahoito

Voice Massage (VM) terapia on erikoishierontaa. VM-terapia on hengitykseen ja äänentuottoon osallistuvien lihasten käsittelyä klassisen hieronnan ottein. Lisänä käytetään hengitysharjoituksia ja venytysliikkeitä.

VM hierontaa voidaan kohdentaan hengityksen-, kurkunpäänalueen rasittuneille lihaksille tai purentallihaksiston alueelle tai puhallisoittajan rasittuneille lihaksille.

VM tavoitteena on poistaa lihasjännityksiä, jotta tarkoituksenmukainen liikkuvuus, hengitys, ryhti ja yleinen rentous saataisiin palautumaan kehoon.

VM hoidon kohteena ovat hengitykseen ja äänentuottoon osallistuvia lihaksia keski- ja ylävartalon, niskan ja kaulan sekä pään että kasvojen alueen lihaksia. Purenta- ja puhallinsoittajan hoidossa myös purentalihakset ja kieli kuuluvat käsiteltäviin lihaksiin. Hierontaotteita sovelletaan harkitusti kullakin alueella.

On vaivattomampaa hengittää, puhua ja laulaa kun keho on lukottomassa tilassa.

VM voi antaa apua

 • yleisenä rentoutumiskeinona
 • mm. niska-, kylki-, selkä- tai hartialihasten jännitystiloissa (mm. näköhäiriöt, huimaus, kuulon aleneminen, kurkun karheus)
 • ääniammattilaisen äänihäiriöiden ennaltaehkäisynä
 • puhe- ja ääniterapian sekä laulunopiskelun tukihoitona
 • puhallinsoittajan hengitys- ja ansatsiongelmien poistamiseen
 • purentalihasjännitys- ja kiputilojen poistamiseen
 • refluksitaudin lisähoitona kurkunpään ulkopuolisten lihasten ja palleanseudun jännitysten poistamiseen
 • puutteellisen hengitysfunktion korjaamiseen (esim. astma tai keuhkoahtauma)
 • hengittämisen, nielemisen ja puhumisen helpottamiseen (esim. Parkinson)
 • poistamaan lihasjännityksiä
 • urheilijoiden hoidossa hengitysfunktion parantamiseksi
 • Hoitokerta

  Hoitokerran kesto on yksilöllinen n.45-75 min ja hoitokertoja tarvitaan yleensä 1-5, mutta pitkälle edenneissä ääni- ja hengityselinvaivoissa tai esim. työuupumistilanteessa enemmän. Purentahoidossa jopa ensimmäisellä kerralla voi havaita selkeitä muutoksia. Purentalihasten hoidossa kannattaa ensimmäisellä kerralla varata aikaa 45-60min ja muissa Voice hoidoissa 60-75min.

  Voice Massage on hierontahoito, jota voi antaa ainoastaan koulutetut Voice Massage -terapeutit.

  Hierojan yhteistyökumppanit

  Voice Massage hierojan kanssa yhteistyötä tekevät mm. puheterapeutit, foniatrit, erikoishammaslääkärit (purenta), työterveyslääkärit, sekä laulunopettajat.

  Taustaa, Kouluttaja

  Voice Massage -äänihieronnan on kehittänyt hieroja Leena Koskinen Siilinjärveltä alan asiantuntijoiden avustuksella 1980- luvulta lähtien. Nykyään koulutusta antaa Piia Oikarinen. Yhteystiedot: www.piia.fi.

Kinesioteippaus

Kinesioteippaus on elastisella teipillä tehtävää teippausta, jolla voidaan antaa apua erilaisiin tuki- ja liikuntaelimistön ongelmiin lievittäen kudosperäisiä kipuja.

Miten kinesioteippaus auttaa?

 • liikkeen ja asennon korjausta
 • turvotuksen lievittyminen
 • kipujen lievittyminen

Kinesioteppi on elastista, hengittävää, puuvillapohjaista teippiä, jota voidaan pitää useita päiviä. Teippi on vedenkestävää, joten se ei estä suihkussa tai saunassa käyntiä eikä uimista.

Kinesioteippausta käytetään estämään nivelten liiallista tai haitallista liikesuuntaa. Sitä voidaan käyttää esim. liikuntasuorituksessa lisätuen antamiseen, vammojen kuntoutuksessa tai lasten kasvukivuissa.

Kinesioteippausta voidaan laittaa muun hoidon yhteydessä tai erikseen.